FUE ve DHI saç ekimi yöntemi, son yıllarda dünyada çoğunlukla tercih edilen saç ekimi şekli olarak ön plana çıktı. Saç ekimi konusunda kullanılan teknikler, son yıllarda hızla değişti. FUE ve DHI saç ekimi de zamanla, FUT’un yerine kullanılan en popüler teknik haline geldi.
FUE Saç Ekimi Nedir?
FUE yöntemi ile saç ekimin sırasında, danışanın günlük yaşantısına bir an önce konforlu bir şekilde devam etmesi için operasyon boyunca azami özen gösterilir. Saç ekimi sırasında donör alandan saç kökleri micromotor aracılığı ile saç köküne zarar vermeden dokudan ayrılarak kullanılacak kıl kökleri toplanır. Daha sonra toplanan greftler, bir uzman tarafından itina ile ekime hazırlanır.
Saç kökleri insan vücudu dışında uzun süre hayatta kalamadığından, greftler temizlendikten sonra özel bir serum içerisinde muhafaza edilir. Saç köklerinin içine konulduğu serum, kıl köklerini çevresel etki ve kurumadan korur. Bu sayede saç kökleri, serumla vücut dışında ortalama 8-10 saat canlı kalır. Saç ekimi işlemleri, ortalama 8 saat devam ediyor. FUE tekniği saç ekimi kişilere, uygulama sırasında geniş kullanım alanı sağlıyor
FUE Saç Ekimi Avantajları
- FUE Saç ekimi hiç bir yara izine neden olmaz
- Tek seansta fazla sayıda saç ekimi yapılabilir
- En yaygın kullanılan saç ekimi yöntemi
- DHI saç ekimine göre maliyeti düşüktür
- Saç kökü alınan bölgede bir orantısızlık yaşanmaz
- Hem kadınlara hem erkeklere rahatlıkla uygulanır
Anestezi Uygulanma Tekniği
Saç ekimi sırasında kişiye, iki ayrı zamanda anestezi uygulanır. Operasyon sırasında yapılan ilk anestezi, saç kökleri alınmasından önce uygulanarak, kişinin rahat, acısız ve konforlu bir müdahale geçirmesi sağlanır. Saç köklerinin alınmasından önce uzmanlar kişiye kafasının arkasına, etrafına çizgi çizer gibi anestezi yapar. Anestezi yapılan bölge, enseden başlayarak kulakların arkasına kadar olan bölümü kapsar. Saç ekimi öncesinde kişiye yapılan anestezi çizgisi, kafanın tepe bölgesinin altında biter.
Söz konusu bölge kişilerde, en sağlam saç köklerinin bulunduğu bölümdür. Saç ekimi sırasında bazı hastalar, ekilecek olan greftin sakalın alt kısmı veya göğüs bölgesinden alınmasını tercih ediyor. Söz konusu saç kökü toplama prosedürü, bahsi geçen bölgeler için de aynı şekilde uygulanır. İşlem sırasında anestezi yapılan kişinin donör bölgesi, anestezi işlemi tamamlandığında tamamen uyuşur ve hiçbir şey hissetmez.
Kişilere uygulanan lokal anestezinin ortalama etkinlik süresi, 3 ila 6 saat arasında değişir. Saç ekme operasyonunda kişinin saç kökleri toplandıktan sonra, saç ekimi için gerekli kanallar açılmadan önce bu kez de hastaya ikinci anestezi dozu uygulanır. Böylece saç köklerinin toplanması için yapılan anesteziden sonra, bu defa da saç ekimi yapılacak bölge anestezi ile uyuşturularak hastanın konforu sağlanır.,
Greftler Ne Miktarda Nereye Ekiliyor?
Saç ekimi son yıllarda geniş kitleler tarafından yoğun ilgi gösterilen ve her yönü ile merak edilen bir uygulama. Saç köklerinin alınacağı bölge, neye göre saç kökü alındığı ve saç ekiminde en çok merak edilen detay. Aslında buradaki belirleyici unsur, hasta saçının doğal büyüme şekli. Uzmanlar, kişinin saç ekimini planlarken bu detayları dikkate alıyor.
Örneğin, ekim yapılan saç köklerinin belirli bir açıda eğimli ve büyümeye yönelimli olmasına dikkat etmek gerekir. Bu nedenle ekilen kökler, 90 derecelik bir açıyla çıkmazlar. Uzmanlar, hastanın saç özelliği hakkında gerekli incelemeyi yaptıktan sonra saç ekme işlemine yönelik hazırlık safhasına geçer.
Bunun için önce hastadan kaç Greftl alındığı sayılır, daha sonra köklerin ekileceği alana doğal açılarla kesi bölümü oluşturulur. Kesi kanalları, doktor tarafından mikro düzeyde planlanır. Ekim öncesi planlamada, açılan kanal ve mevcut greft sayısı dikkate alınır. Kanalın ne kadar greft alacağı önceden hesaplanır ve bu sayede uzmanlar greft sayısına uyacak şekilde kanallar açar.,
Safir Uç ile FUE Saç Ekimi
Günümüz saç ekimi yöntemleri ve saç dökülmesi için çözüm alternatifleri oldukça artmış durumda. Söz konusu teknik olanaklar sayesinde, saç ekimi ameliyatları da en çok tercih edilen çözümler arasında bulunuyor. FUE, tekniğinde değerli bir maden olan safirden üretilen aparatlar bulunur. Operasyonda hastaya saç ekiminde kanal açma işlemi için metal slit yerine özel safir uç kullanılır.
Dünya genelinde en çok popüler olan saç ekimi tekniği, safir FUE saç ekimi safir uçlu özel aletler kullanılarak yapılır. Safir Uç ve Metal Slit İle Yapılan FUE Saç Ekimi sonrasında elde edilen doğal sonuçlar tatmin edici. Bu sayede saç kökleri daha küçük mikro kanallara ekiliyor ve iyileşme süreci daha çabuk oluyor. Ekim işleminde saçın açısı, ekim yönü ve sıklık durumu çok önemli. Saç ekiminde başarılı olmak için açılan kanalların, doğru planlanması ve saç köklerinin doğru açı ile ekilmesi gerekir.
FUE Saç Ekimi soru ve cevaplar
Fue saç ekim tekniği nedir?
Bu yöntemle, saç kökleri lokal anestezi ile tek tek çıkarılarak yine, tek tek saçsız alana saç ekimi yapılmaktadır.Fue saç ekimi, dünyada en yaygın kullanılan yöntemdir.
FUE saç ekimi aşamaları nelerdir?
Fue saç ekimi’de, önce donör bölge belirlenir ve lokal anestesi sonrasında saç kökleri bölgeden tek tek toplanır. Toplanan saç kökleri, istenilen bölgeye tek tek ekilir. Dikiş işleminin olmadığı uygulamada, yalnızca saç köklerin alındığı bölgede ufak çizikler oluşur.
FUE Saç ekiminde neler farklıdır?
Bu saç ekim yönteminde saç kökleri tek tek toplanıp, yine tek tek ekildiğinden fazla zaman alman bir işlemdir.Ayrıca, ekim sonrası daha doğal görünümlü saç, sakal ve bıyık elde ediliyor. Uygulamanın bir diğer farkı ise,hiç bir iz kalmamasıdır.
FUE saç ekiminde kök alım süreci nasıldır?
FUE Saç Ekimi uygulamasında donör bölgeden alınan saç kökleri, uzunluk ve yönlerine göre ayrıştırılır. Saç köklerinin zarar görmemesi için özen gösterilir. Daha sonra saç ekimi uygulanacak bölgeye, saç kökleri için kanallar açılır ve saç kökleri bu kanallara tek tek yerleştirilir.
FUE saç ekimi operasyonu ne kadar sürer?
FUE saç ekimi süresi, ekim yapılacak alana göre; 6 ila 12 saat arasında değişiyor. Bu süre, ekim yaptıracak kişinin alan genişliği, saç yoğunluğu ile donör bölge yoğunluğuna göre değişkenlik göstermektedir.
Fue saç ekimi sonrasında saçlar ne zaman çıkmaya başlar?
Saç ekimi sonrasında kişinin yeni saçlarına kavuşma süresi kişiye göre farklılık gösterse de ortalama 6 ay sürmektedir.
Fue saç ekimin riskleri ve yan etkileri nelerdir?
Doğru planlanmış ve iyi saç ekimi yapılmış hastalarda minimal olmakla birlikte bazı hastalarda yan etkiler görülebiliyor. Bu sorunlardan bazıları: ekim sonrası dökülmenin devam etmesi,doğal olmayan görünüm, donor alanda skar-iz gelişimi, epidermal kist oluşumu, hıçkırık, kaşıntı, enfeksiyon, eritem-kızarıklık ve ödem.
Safir FUE saç ekimi nedir?
En modern saç ekim tekniklerinden olan FUE yöntemi, bu başarısını saç ekimiişleminde safir uçlu özel aletler kullanarak daha da pekiştirmektedir.Uygulamada,saç ekiminin kanal açma aşamasında metal slit yerine özel safir uç kullanılıyor.
Saç Ekim Süreci
Saç ekimine karar veren kişi için her şey özenle hazırlanır ve saç ekimi uygulanır. Öyle ki, saç ekimi yaptıracak kişi bu aşamaya kadar gerekli olan bütün analizlerden geçer. Ekim için gerekli greftler alınır ve ekim yapılacak bölgede kanallar belirlenir. Kanalların açılmasıyla uzmanlar greftleri ekmeye başlar. Ekim sırasında uzmanların, daha sağlıklı ve güçlü olduğuna karar verdiği greftler, açılan kanalların ilk sıralarına ekilir. Saç ekimi sırasında uzmanlar her bir grefti, hassas şekilde, küçük medikal aletlerle itina ile açılan kanallara eker.
FUT Saç Ekimi
FUT yöntemi (Foliküler Ünite Ekstraksiyonu), en eski bilinen saç ekimi biçimi. FUT tekniği, genel olarak 1990’lı yıllarda kullanılmaya başlanan bir saç ekimi yöntemi. Günümüzde ise, bu tekniğin göreceli olarak saç ekiminde kullanılan en eski yöntem olduğunu söylenebilir. Örneğin, FUT tekniği ile yapılan saç ekimlerinde, saç kökleri lokal anesteziden sonra donör bölgeden kesitler halinde toplanır.
Kısaca Fut yönteminde, saç kökleri tek tek değil; deri ile kümeler biçiminde transfer yapılırdı. Söz konusu saç kökü kümelerinde ortalama 4-5 kıl kökü olur ve bu mutlaka mikroskopla ayrıştırılır. Saç ekiminde FUE ve DHI yöntemleri, FUT’dan daha yeni ve gelişmiştir.