İçindekiler
Saç Lazeri
Saç Lazeri. Günümüz toplumlarında teknolojinin gelişmesi, insan hayatında olumlu olduğu kadar, olumsuz etkenlerinde ortaya çıkmasına neden oldu. Doğal ortamdan uzaklaşan ve kentlerde yaşamak zorunda kalan birçok insan, hem fizyolojik hem de psikolojik olarak olumsuz etkilenmektedir. Saç dökülmesi; erkeklerde olduğu kadar kadınların da yaşadığı sorunların başında geliyor. Genetik olduğu kadar travma yaşayan kişilerde de bu sorunla karşılaşılıyor. Erkeklerin ve erkek tipi saç dökülmesi yaşayan kadınların saç dökülmelerine çare ise saç lazeri oluyor.
Lazer; pek çok kişi tarafından vücutta bulunan istenmeyen kılların yok edilmesinde kullanılan bir yöntem olarak bilinir. Oysa ki saçlara uygulanan lazer tedavisi bu mantığın tam tersini ifade eder. Saç lazeri; saçların dökülen bölgelerinde yeniden kıl çıkışını sağlamak ve incelen saç tellerin kuvvetlendirilmesi için uygulanan tıbbi bir işlemdir. Saç lazeri tekniği son zamanlarda sıklıkla tercih edilen özel bir tekniktir. Bu tür tekniklerin yaygınlaşması aynı zamanda başarılı saç ekimi işlemlerinin sayısını da arttırmaktadır.
Saç Dökülmesinin Olumsuz Etkileri Nelerdir?
Saçlar; yüze anlam katan ve güzelliğini ortaya çıkaran en önemli unsurların başında geliyor. Gür ve canlı saçlara sahip olmak ise kimi zaman saçlara gösterilen özen ve bakımla alakalı oluyor. Kimi zaman ise saç telleri genetik ya da dış etmenlerden dolayı güçsüzleşiyor ve zamanla dökülmeler meydana geliyor. Genel olarak erkeklerde görülen bu sorun ile günümüzde kadınlar da nadir de olsa karşılaşabilmektedir.
Saç dökülmeleri kişilerde büyük travmalara neden olabiliyor. Kişilerde yer yer oluşan kellik durumu, sosyal yaşamlarını olumsuz etkilemektedir. İnsanların kendilerine olan güvenlerinin azalmasına sebep olan bu dökülmeler, insanların diğer insanlarla iletişimlerini de olumsuz etkilemektedir. Her anlamda kendilerine güvenen insanların hem iletişimleri çok daha güçlü olmakta, hem de özgüven kazanarak iş hayatlarında daha başarılı olmalarına neden olmaktadır. Saç Lazeri
Ancak özellikle saç sorunu yaşayan kişilerin özel ve iş hayatlarında çok daha başarısız oldukları bilinen bir gerçektir. Dış görünümden memnun olmayan kişiler haliyle mutsuz olmakta ve bunu dışarıya yansıtmaktadır. Bunun için saç lazeri işlemi ile saç ektirerek, daha sağlıklı bir ruh yapısına sahip ve dolayısıyla mutlu ve başarılı bir birey olmak mümkündür. Özellikle saç dökülmesinin olumsuz etkilerinden kurtulmayı isterseniz, saç ekimi yaptırmak mükemmel bir yöntem olarak karşınıza çıkacaktır.
Güçlü ve Gür Saçlar İçin Lazer Tedavisi
Saçlarda görülen incelme ve dökülmeler için uygulanan en etkili yöntemlerden birisi saç lazeri tedavisidir. Düşük seviyeli olarak uygulanan işlemde, lazer uygulanacak bölgeye soğuk ışık gönderilmektedir. Saç derisi lazer ışığını emerken, burada olan hücre metabolizmasının canlanıp, hızlanmasına neden olmaktadır. Böylece derideki foliküllerin protein üretimine bağlı olarak enerji üretimi artmakta ve saç tellerinin kaliteli olarak çıkması sağlanmaktadır. Saç Lazeri
Saç lazeri uygulaması esnasında temel prensip; derideki foliküllerin verilen ışınla harekete geçirilmesi ve burada olan olumsuz etkilerin giderilerek deri altındaki kanın harekete geçmesini sağlamaktır. Böylece kadınlarda erkeklere göre daha fazla görünen saç incelmesinin de önüne geçilebilmektedir. Saç azalması yaşanan bölgelerdeki ince teller daha güçlenmekte ve zayıf kıl yapısı kalın telli olarak yeniden çıkmaktadır. Peki, saç lazerinin etkili bir düzeyde kombine edildiği saç ekimi yöntemleri hangileridir? İşte yanıtlar!
Saç Lazer’inde Kombine Yöntemler İle Etkili Sonuçlar Alın
Saç dökülmesi; her yaştan ve her cinsiyetten insanın karşılaşabileceği sorunlar arasında yer alıyor. Saç sorunlarına ilişkin pek çok yöntem deneniyor. Ancak, bu tedavi yöntemlerinin saç yapısına faydası olduğu kadar zararı da dokunabilmektedir. Saç için oral yoldan alınan ilaçların birçoğu kortizon içermesi nedeniyle, vücuttaki diğer organlara hasar verebilmektedir.
Saç diplerine sürülen şampuan ya da kremler, saç derisi tarafından emilerek, kana karışır. Saç dökülmesini önlemek amacıyla saça sürülen ilaçlarda da aynı durum geçerlidir. Alerjik vücut yapısına sahip olan kişilerde, dışarıdan kullanılan bu tarz ilaçlar deride egzamaya neden olabilir. Hatta içeriğinde kimyasal bileşenler barındıran bu tarz ilaçlar, kalp ve dolaşım bozukluklarına dahi sebep olabilir.
Saç lazerinde ise ışın saç derisine nüfuz eder ve protein yükleyerek kan akışını artırır. Burada bulunan en ince saç telleri, görülen işlem sonucunda daha kalın olarak çıkmaya başlar. Kaliteli saç bakım ürünleri ve uzman doktor tarafından verilen ilaç takviyesi ile kombin edilen lazer işlemi sonrası çok daha etkili bir sonuç alınabilmektedir.
Saç Lazeri’ni Herkes yaptırabilir mi?
Saç dökülmesinin en etkili ve ağrısız şekilde tedavisi için uygulanan yöntemin başında saç lazeri uygulaması gelmektedir. Kronik ağrıların oluşumuna engel olan ve cerrahi olmayan bu işlem, yararlı sonuçlar vermesi açısından başarılı bir geçmişi vardır. Saç ve saç derisini etkileyen herhangi bir olumsuz etkisine rastlanılmasa da saç lazeri her kişide aynı etkileri göstermeyebilir.
Saçlarında lazer tedavisi yaptıracak kişinin kullandığı herhangi bir ilaç var ise bu durumun işlemden önce lazeri uygulayacak kişiye bildirilmesi gerekmektedir. Direkt saç derisinden emilen lazer ışınları, damarları harekete geçirip, o bölgede kan akışını hızlandıracağı için alınacak ilaçlar ters tepki yapabilir. Özellikle son zamanlarda saç lazerine olan ilgi ve ihtiyaç günden güne artış göstermektedir.
Saç Lazer Tedavisinde Kesin Sonuç Ne Zaman Alınır?
Saç lazeri işlemi esnasında saç derisinin her tarafına fotonlar ışınlanmaktadır. Herhangi bir acı ya da ağrı hissedilmeyen yöntem esnasında saç derisindeki hücreler, gönderilen bu ışınları emer. Saç foliküllerinin oksijen almasına ve kendisini yenileyip güçlenmesine neden olan işlem, ilk seanslardan itibaren saç dökülmelerini azaltmaya başlar. Kişilerin yapısına göre tedavi süreci değişse de ortalama olarak işlemin uygulama süresi altı aydır. Bu süre sonrasına etkili bir saç görünümün elde edilmesi de mümkün hale gelmektedir.
Daha fazla bilgi için diğer arama sonuçlarına göz atabilirsiniz.