Saç Ekimi nedir? Nasıl yapılır? Ne zaman yapılır?
Saç Ekimi ile ilgili genel sorular
Saç ekimi kalıcı mıdır?
Saç ekiminde nakledilen saçlar, zamanla daha ince hale gelebilir ancak dökülmez. İyi ellerde nakledilen saçların %95’inin kalıcıdır.
Saç ekimi ne kadar sürer?
Saç ekimi işlemi ortalama, 6 ila 9 saat sürer. Bu süre ekilen saç kökü (greft) sayısına ve saç ekim tekniğine bağlı olarak değişiklik gösterir.
Saç ekiminin riski var mıdır?
Saç ekimi operasyonu,uygun koşullarda ve alanında uzman doktorlar ile tecrübeli medikal estetik ekip tarafından yapıldığında az riskli bir işlemdir.
Saç ekimi operasyonu sonrasında ağrı olur mu?
Saç ekimi yöntemine göre oluşan ağrılar geçici ve en çok 10 güne kadar geçmektedir. Saç ekimi sırasında saç diplerinde az oranda kanama olabilir ve bu bölgelerde kabuklanmalar oluşur. Bu kabuklanma, iyileşme sürecinin başladığı anlamına gelir.
Saç ekimi sonrasında iz kalır mı?
Saç ekimi işleminden ortalama 6 ay sonra, saç çıkmaya başlar. Bunu süreçte kafada hiç bir iz de kalmaz. FUE tekniğinde ise, zaten saç ekimi yapılan kişide hiç iz bırakmayan bir yöntemdir.
Saç ekiminin yaşı var mıdır?
Saç ekimi işlemini, 20 ila 65 yaş arasındaki herkes yaptırabilir. Saç ektirme operasyonu konusunda her hangi bir kısıtlama bulunmuyor.
Saç ekiminde nereden kök alınır?
Saç ekimi uygulaması için öncelikle, ense tercih edililiyor. Kişide ense bölgesi dışında kullanılacak saç kökleri sakal, göğüs, bacak ve diğer bölgelerden de alınabiliyor.
Saç ekimi doğal mıdır?
Saç ekimi uygulamasının, iyi bir saç ekimi merkezinde deneyimli bir saç ekim uzmanına yaptırılması çok önemli.Bütün bu detaylara dikkat edildiğinde doğru yöne ekilmiş, doğal saçlara kavuşmak mümkün.
Saç ekiminin hasta sağlığı açısından herhangi bir dezavantajı var mıdır?
Saç ekim uygulaması,lokal anestezi altında yapılan ve son derece risksiz bir operasyondur.Daha sonra kişinin sağlığı etkileyecek hiçbir yan etki de bugüne kadar bildirilmemiş.
Saç ekimi planlaması nedir?
Uygulama öncesi, saç kayıp derecesi dikkate alınarak, kişinin taleplerine uygun ve doğal bir görünüm sağlamak için maximum sayıda greft ekimi planlanmalı. Donör bölge belirlenmeli ve ön saç çizgisi çizilmeli.
Saç planlaması neden önemlidir?
Saç ekimi işleminde toplanan saç köklerinin doğal bir şekilde ekiminin-dağılımının planlanması, uygulamanın sonucunu belirleyen çok önemli bir usnurdur.
Saç ekimi operasyonu sonrasında yatış pozisyonu önemli midir?
Saç ekimi işleminin ardından kişinin ilk 48 saat süresince, ekim yapılan bölgeye her türlü temastan kaçınılması gerekir.Saç ekimi bölge, gece uyurken yastık ve yorgan gibi saç köklerine zarar verebilecek her türlü unsur ve temastan korunmalı.Kişi uyurken sırt üstü yatılmalı.
Saç ekimi sonrasında uzun süre güneşte kalmak zararlı mıdır?
Saç ekimi sonrası kafa derinizi güneşten korumalısınız. Saçlı derideki mevcut kızarıklıklar güneşte kalıcı hale dönüşme riski taşır. Güneş, saça zarar vermez asıl korunması gereken kişinin saçlı olan kafasıdır.
Saç ekimi operasyonları ne kadar başarılı olmaktadır?
Günümüzde yapılan saç ekimi uygulamalarının başarı oranı, ortalaması %90 ila 95 aralığındadır.
Saç ekimi sinir hücrelerine zarar verir mi?
Saç ekimi işlemi, sinir hücrelerine zarar verecek derinlikte bir işlem değildir.Ekim için açılan kanallar, gereken derinlikte açılır ve donör bölgeden kök toplama işlemi kök ile etrafına zarar vermeden yapılır.
Saç ekiminde hangi teknikleri kullanıyorsunuz?
Hair & Heal Saç Ekimi Merkezi olarak, sunduğumuz hizmetlerimiz arasında DHI Saç Ekimi, FUE Saç Ekimi, Kaş Ekimi, Kadın Saç Ekimi, Sakal Ekimi, PRP ve Mezoterapi ve Tıraşsız Saç Ekimi de yer almaktadır.
Saç ekimi nerede yapılmalıdır?
Saç ektirme işlemlerinde kişilerin öncelikle saç ektirme merkezinin kalite ve hijyen kuralları ile doktor ve ekibinin tecrübesine dikkat etmesi gerekir.
Saç ekimini kimler yapmalı?
Saç ekimi uygulaması, plastik-rekonstrüktif ve estetik cerrahi uzmanları, deri ve zührevi hastalıklar uzmanları ile medikal estetik sertifikalı hekim tarafından yapabilir. Uygulamaya, tabip ve uzman tabiplerin sorumluluğunda hemşire,anestezi teknisyeni ve teknikerler katılabilir.
Saç ekimi sonrası iyileşme süreci nasıldır?
Saç ekimi uygulamasında, iyileşme süreci ortalama 10 gündür. Saç ekiminde kesin sonuçların ortaya çıkması ise ortalama 1 yıl sonra oluyor.
Saç ekimi aşamaları nelerdir?
Ekim sonrası şok dökülme, işlemden sonraki ilk 3 hafta içinde meydana geliyor. Daha sonra 3-4. aydan sonra dökülen saçlar yavaş yavaş yeniden büyümeye başlar. Böylece 4. ayın sonunda büyüme oranı % 30 civarında, 6. ayda ise büyüme oranı % 60 civarında olur.Saç ekimi sonuçlar tam olarak 1 yıl sonra ortaya çıkar.
Saç ekimi için en uygun mevsim ne zamandır?
Saç ekimi uygulamaları için belli bir mevsim bulunmuyor. Bu nedenle kişi istediği zaman yılın 12 ayında rahatlıkla saç ekimi yaptırabilir.
Saç ekimi işlemi öncesi saçlarımı kestirmeli miyim?
Saç ekimi uygulanmasında, kişinin saçları kestirilmeden de saç ekimi yapılıyor.Saçın traşlanmasında asıl belirleyici unsur ise, doktor muayenesi.Kişinin saç analiz ve saç eksikliği durumuna göre uygulanacak, saç ekimi işlemine göre saçların tıraşlanmasına karar veriliyor.
Saç ekimi sırasında mevcut saçlarım zarar görür mü?
Saç ekimi uygulamasında, ekim bölgesindeki mevcut saç kökleri zarar görebilir. Söz konusu zarar uygulanacak ekimin şekline göre değişiyor.Söz konusu zarar kalıcı olabileceği gibi şok dökülme şeklinde de olabilir.
Saç ekimi sonrasında oluşan görüntü doğal olacak mı?
Saç ekimi uygulamasında, kişinin donör bölgesinden alınan doğal saç kökleri ekilir.Saç ekimi, belli bir sıklıkla ve var olan saçların çıkış yönü ile açısı dikkate alınarak uygulanmalı.İyi bir doktor ve tecrübeli bir ekip tarafından, son teknolojik imkanlar ile yapılan saç ekimi sonrasında çıkacak saçların doğal görünmesi mümkün.
Saç ekimi operasyonu tekrarlanabilir mi?
Saç ekimi işlemi, gerek görüldüğü durumda 3 – 4 kez tekrarlanabilir.
Saç ekimi işleminden önce düzenli olarak kullandığım ilaçları almayı bırakmalı mıyım?
Saç ekimi uygulamasından 2 hafta önce, düzenli kullanılan pıhtılaşma karşıtı ilaçlar heparin, aspirin, coumadin ve antidepresan benzeri ilaçların 2 hafta süresince kullanımına ara verilmeli.
Saç ekimi işleminden kaç gün sonra işime geri dönebilirim?
Saç ekimi uygulamasından,2 ila 3 gün sonra gündelik yaşantı ve işinize dönebilirsiniz.İlk iyileşme süreci bandajlı geçen 3 gündür. Sonrasında koruma süreci vardır.Kişi, ortalama 7 ila 15 gün içinde normal görüntüsüne kavuşur.
Saç ekimi operasyonu sonrası yüzde şişlik oluşur mu?
Saç ekimi sonrasında, yüz ve kafa derisinde şişme ortalama olarak her hastada olabilir. Sözkonusu şişlik, saç ekimi ile başlıyor ve 4-5 gün devam ediyor.Şişlik, her geçen gün azalarak kaybolmaktadır.
Saç ekimi işleminden önce sigara kullanımına ilişkin herhangi bir kısıtlama var mıdır?
Sigara kullanımı genel olarak damarlarınızda daralmaya yol açtığından, saç ekimi yaptıran kişide de saç gelişimini olumsuz etkiler. Bu nedenle saç ekimi öncesi, 24 saat ve sonrasında 1 hafta kişinin sigara kullanmamasını öneriyoruz.
Saç ekim işleminin nihai neticesini ne zaman görebilirim?
Saç ekimi işlemden 2 ay sonra ekimi yapılan saçlar gelişmeye başlar. Ekimden, 4 ila 6 ay sonra ise saçlardaki gelişim hızlanır. Böylece, 6. aydan itibaren saç ekimi büyümesi gözle görülür şekilde artar ve nihayi büyüme sonucu en geç bir yıl içinde tamamlar.
Saç ekiminden kaç gün sonra saç tıraşı olabilirim?
Saç ekimi işleminden sonra saç traşı için tavsiye edilen süre 1,5 ay sonra yapılmasıdır. Böylece,saç kaybı riski olmayacaktır.Saç ekimi nedeniyle hassas olan saç kökleri, erken traşla zedelenerek riske edilmemeli.
Saç ekimi sonrasında saçlarımı nasıl yıkamalıyım?
Saç ekimi işleminden sonra yıkamaya 3 ya da 4. günde başlanabilir.Uzmanın kişiye önerdiği losyon veya özel şampuanla günde 1 ila 2 kez, saç ekimi bölgesini normal masaj hareketi yapmadan 15 gün düzenli yıkamalı.
Saç Dökülmesi
Saç Dökülmesi ile ilgili Sorular
Erkeklerde saç dökülmesi genetik mi?
Saç dökülmesi, farklı etkenlere bağlı olmakla birlikte büyük oranda genetik unsurlara bağlı oluyor. Genetik kaynaklı saç kayıpları ise, 30 yaş ve üzeri olabileceği gibi 20’li yaşlarda da görülebiliyor.
Erkek tipi saç dökülmesinde semptomlar nelerdir?
Bu tip dökülmede alın bölgesi ile ardından tepe bölgesinde seyrelme başlar.Dökülmeden ense bölgesi etkilenmez ancak, yaş ilerledikçe ense bölgesinde seyrelme oluşabiliyor.
Erkeklerde genetik saç dökülmesi nasıl önlenir?
Genetik nedenlerle meydana gelen saç dökülmesini tamamen engellemek günümüzde mümkün değil.Ancak,dökülen saç teli sayısını azaltmak veya dökülmeyi geciktirmek için bazı uygulamalar mevcut.
Erkek tipi saç dökülmesi neden kadınlarda görülür?
Genetik etkenler dışında, doğum kontrol hapları, gebelik, menopoz, polikistik over sendromu, cushing sendromu, aşırı stres, demir eksikliği, çinko eksikliği ve kemoterapi ilaçları gibi nedenlere bağlı olabilir.
Erkek tipi saç dökülmesinin evreleri nelerdir?
Saç dökülme evreleri:
- Saç çizgisi belirgindir.
- Kelliğin ilk evresidir.
- Ön saç çizgisi gerileme gösterir.
- Tepe bölgesi açıklığı belirgindir.
- Şakak ve tepedeki saçsız alan genişler.
- Ön bölgede ince bir saç çemberi, hemen arkasında ise açıklığı iyice belirginleşmiş olan saçsız bölge gözlemlenir.
- Bu evrede saç ekimi dahil,hiç bir tedavi seçeneği yoktur.
Erkek tipi saç dökülmesi yaşayanlar ne yapmalıdır?
Genetik veya çevresel unsurlardan saç kayıplarının en aza indirilmesi, korunması ya da kaybolan saçların yeniden kazandırılmasına yönelik; trikolojik bakımlar, lazer terapi ya da saç ekimi gibi farklı yöntem bulunmaktadır.
Saç dökülmesinde hormonlar gerçekte hangi rolü oynar?
Saç dökülmesi nedenleri arasında DHT ve Androjen hormonlarıda bulunmaktadır. Dihidrotestosteron yani kötü testosteron hormonları da Androgenetik Alopesi denilen, erkek tipi saç dökülmesine neden olmaktadır.
Saç dökülmesi ileri yaşlarda tedavi edilebilir mi?
Saç dökülmesi,farklı nedenlere bağlı olarak ortaya çıksa da kişiye göre, değişik çözüm yolları bulunmaktadır.Genetik saç dökülmesi engelenemese de dökülmeye yönelik değişik tedaviler uygulanabiliyor veya dökülen saçların yerine yenileri eklenebiliyor.
Saç dökülmesinin psikososyal sonuçları nelerdir?
Yaş veya cinsiyet, ne olursa olsun saç dökülmesi insanların psikolojisini olumsuz şekilde etkilemektedir. Özellikle sosyal hayatta saç dökülmesi olan kişiler ciddi oranda özgüven kaybı, değersizlik kompleksi ve stres gibi sorunlar yaşamaktadır.
Saç dökülmesine karşı olan şampuanlar ne kadar yararlı?
Saç dökülmesine karşı kullanılan şampuanlardan bazıları: Vichy Dercos Energising, Ducray Anaphase + Plus, Babe Energising Canlandırıcı, Phyto Phytocyane ve Hair 360 Intensive sayılabilir.
Erkeklerde genetik saç dökülmesi ne zaman başlar?
Saç dökülmesi erkeklerde 20’li yaşlarda hormanal düzeyin artmasıyla başlıyor. Erkeklerin bu saç dökülmelerinin %60’ı 30’lu yaşlar da %40’ın ise, 30’lu yaşlarda kendini gösteriyor.
FUE Saç Ekimi
FUE Saç Ekimi ilgili Sorular
Fue saç ekim tekniği nedir?
Bu yöntemle, saç kökleri lokal anestezi ile tek tek çıkarılarak yine, tek tek saçsız alana saç ekimi yapılmaktadır.Fue saç ekimi, dünyada en yaygın kullanılan yöntemdir.
FUE saç ekimi aşamaları nelerdir?
Fue saç ekimi’de, önce donör bölge belirlenir ve lokal anestesi sonrasında saç kökleri bölgeden tek tek toplanır. Toplanan saç kökleri, istenilen bölgeye tek tek ekilir. Dikiş işleminin olmadığı uygulamada, yalnızca saç köklerin alındığı bölgede ufak çizikler oluşur.
FUE Saç ekiminde neler farklıdır?
Bu saç ekim yönteminde saç kökleri tek tek toplanıp, yine tek tek ekildiğinden fazla zaman alman bir işlemdir.Ayrıca, ekim sonrası daha doğal görünümlü saç, sakal ve bıyık elde ediliyor. Uygulamanın bir diğer farkı ise,hiç bir iz kalmamasıdır.
FUE saç ekiminde kök alım süreci nasıldır?
FUE Saç Ekimi uygulamasında donör bölgeden alınan saç kökleri, uzunluk ve yönlerine göre ayrıştırılır. Saç köklerinin zarar görmemesi için özen gösterilir. Daha sonra saç ekimi uygulanacak bölgeye, saç kökleri için kanallar açılır ve saç kökleri bu kanallara tek tek yerleştirilir.
FUE saç ekimi operasyonu ne kadar sürer?
FUE saç ekimi süresi, ekim yapılacak alana göre; 6 ila 12 saat arasında değişiyor. Bu süre, ekim yaptıracak kişinin alan genişliği, saç yoğunluğu ile donör bölge yoğunluğuna göre değişkenlik göstermektedir.
Fue saç ekimi sonrasında saçlar ne zaman çıkmaya başlar?
Saç ekimi sonrasında kişinin yeni saçlarına kavuşma süresi kişiye göre farklılık gösterse de ortalama 6 ay sürmektedir.
Fue saç ekimin riskleri ve yan etkileri nelerdir?
Doğru planlanmış ve iyi saç ekimi yapılmış hastalarda minimal olmakla birlikte bazı hastalarda yan etkiler görülebiliyor. Bu sorunlardan bazıları: ekim sonrası dökülmenin devam etmesi,doğal olmayan görünüm, donor alanda skar-iz gelişimi, epidermal kist oluşumu, hıçkırık, kaşıntı, enfeksiyon, eritem-kızarıklık ve ödem.
FUE ve FUT tekniği ile saç ektirme arasındaki fark nedir?
Fut saç ekimi tekniğinde, donor bölgeden saçlar ayıklandığından bu saçların yaklaşık %80’i ekilebiliyor. Oysa Fue tekniğinde; kaliteli saç kökleri alındığından bu köklerin %100’ü saç ekiminde kullanılıyor.
Mikro FUE hakkında ne söyleyebilirsiniz?
Uygulama sayesinde herhangi bir kesi ya da dikiş izi olmaksızın,kişiye saç ekimi yapılmaktadır. Yöntem, 0.8 ila 0.9 mm çaplı mikro panç yardımı ile kişinin donör bölgesinden saç foliküllerinin alınması ve bu foliküllerin tek tek alıcı bölgeye ekilmesinden oluşmaktadır.
Safir FUE saç ekimi nedir?
En modern saç ekim tekniklerinden olan FUE yöntemi, bu başarısını saç ekimiişleminde safir uçlu özel aletler kullanarak daha da pekiştirmektedir.Uygulamada,saç ekiminin kanal açma aşamasında metal slit yerine özel safir uç kullanılıyor.
Safir FUE ekim süreci nasıldır?
Safir Fue yönteminde,kişiye lokal veya sedasyon anestezi uygulanarak greftler mikro motor adı verilen aletle donör bölgeden kökler toplanır. İşlem sırasında çelik slitler yerine, safirden üretilen uçlara sahip kalemler kullanılarak açılan kanallara ekim yapılır. Bu sayede iyileşme süresi kısalıyor ve doku daha az zarar görür.
Perkutan saç ekimi nedir?
Perkütan saç ekimi yöntemi, saç ekiminde en yeni uygulamalardandır.Uygulamada kişinin saç kökleri, ekime hazır hale getirilen yuvarlak kanallara ekilir.
Perkütan saç ekiminin avantajları nelerdir?
Perkutan saç ekimi uygulamasında, açılan kanallar yuvarlak olduğu için saç köklerini daha iyi kavramaktadır. Uygulama, ekilen saç köklerinin doğru açılar ayarlanarak üç boyutlu kanalların içine ekilmesine olanak sağlamaktadır. Bu teknik sayesinde, tek seansta 12 bin 500 ila 15 bin adet saç kökü ekimi yapılarak, daha sık ve gür saçlara kavuşmak mümkün.
DHI Saç Ekimi
DHI Saç Ekimi ilgili Sorular
DHI saç ekimi nedir?
DHI Saç Ekimi(Direct Hair Implantation), donör bölgeden tek tek toplanılan saç köklerinin, otomatik Choi implanter adı verilen otomatik implanter kalemleri ile ekim alanına yerleştirilmesi.
DHI saç ekimi operasyonunun avantajı nedir?
DHI Saç Ekimi uygulaması; kişinin saç ekiminde kaliteyi artırmak, saç sıklığını sağlamak, mevcut saçı korumak ve saçı kısaltmadan saç ekimi yaptıran kişinin, hızla günlük hayata dönmesine olanak sunmaktadır.
DHI saç ekimi operasyonunun aşamaları nelerdir?
DHI saç ekimi uygulamasında ilk önce, FUE’de olduğu gibi kişinin saç kökleri toplanır ve Choi kalemine yerleştirilir. Choi kalemi sayesinde, diğer uygulamalardan farklı olarak önceden saç kanalı açılmasına gerek yok. Böylece, kalem yardımıyla istenilen bölgeye hızlı bir şekilde saç ekimi yapılabilmektedir.
DHI saç ekimi öncesi yapılması gerekenler nelerdir?
Saç ekimi yaptıracak kişinin; bir hafta önce sigara ve alkolü bırakması,kahve ve kafeinli içeceklere ara vermesi, akut hastalıkları hakkında doktoruna bilgilendirmesi, ekimsırasında rahat giyilip çıkarılabilen kıyafetleri tercih etmesi gerekir.
DHI PRO nedir?
DHI PRO saç ekimi, klasik saç ekimine kıyasla lazer ve prp uygulamaları ile bir arada kullanılmaktadır. Saç ekimi öncesinde lokal anestezi uygulanır. Saç ekimi uygulaması, saçın çok daha sık ve yoğun ekilmesini sağlayan DHI Choi kalem tekniği ile yapılıyor.
DHI saç ekimi ile FUE yöntemi arasındaki fark nedir?
FUE tekniği ve DHI yönteminin uygulama şekillerinin farklıdır.FUE tekniğinde tek seansta kişiye 3000-4500 arası, DHI tekniğinde ise tek seansta 1500-2500 greft ekimi yapılabiliyor.Öte yandan,DHI tekniğinde iyileşme süresi, FUE tekniğine göre daha çabuk olmaktadır.
DHI (direct hair implant) / IMPLANTER KALEM (CHOI pen) saç ekimi tekniği nedir?
DHI Saç ekimi metodu (Direct Hair Implantation-Doğrudan Saç Ekimi), saç köklerinin otomatik Choi implanter kalemle, tek tek toplap ekim alanına yerleştirmesi yöntemidir. Fue yönteminde ise,saç kökleri donör bölgeden tek tek alınarak daha sonra istenilen bölgeye bölgeye topluca değil, yine tek tek implant edilmesi işlemidir.
Chio dhi ile saç ekimi nasıl yapılır?
DHI Saç Ekimi yöntemi, yani (Direct Hair Implantation)”Doğrudan Saç Ekimi” anlamına gelir. Bu uygulamada Choi adlı medikal kalemle greftler toplanır, ardından aynı kalemle cilde kesi veya kanal açılmadan saç kökleri direkt ekilir.
Size nasıl yardımcı olalım?
Sorularınızı yanıtlamaktan memnuniyet duyarız. Formu doldurun sizi arayalım.
- Analiz
- Planlama
- Tedavi
Sizi Arayalım
Saç Bakımı
PRP ve Mezoterapi ilgili Sorular
PRP yöntemi nedir?
PRP (Platelet rich plasma) işlemi,kişinin vücudundan az miktar kan alınması ve kanın özel bir işlem ile plazmasının ayrıştırılarak, yeniden vücuda enjekte edilmesidir.
Neden PRP uygulanmaktadır?
PRP genelde, iyileşmeyi hızlandırmak ve iltihaplanmayı azaltmak için kullanılır. Kişinin saç büyümesini hızlandırmak, cilti gençleştirme ve yumuşak doku iyileşmelerini hızlandırma gibi çeşitli nedenlerden dolayı PRP enjeksiyonları uygulanabilir.
PRP'nin faydası nedir?
PRP; saç dökülmelerinde dışında kırışıklık, leke oluşumları,yara izleri, cilt çatlakları ile eklem ve kas hastalıklarında uygulanmaktadır.
PRP saç çıkarır mı?
Prp’nin, saç dökülmesinde kullanılmasının en önemli amacı, aktif olmayan veya yeni ekim yapılan saç köklerinin hızlı büyümesini sağlamasıdır. Saç foliküllerini uyarmaya yardımcı olan ve büyüme faktörleri açısından zengin olan PRP,saç kökleri ve saç olmayan bölgeye de uygulanabiliyor.
PRP ne kadar süren bir işlemdir?
PRP, saç tedavisi için ortalama 15 günde en fazla 30 dakikada uygulanı.İlk uygulamadan sonra kişi genellikle 3-4 ay devam eder. Daha sonra yılda bir defa uygulanması gerekir.
PRP saç tedavisi sonrası tekrar saç dökülmesi yaşanır mı?
PRP,uygulamasını bıraktıktan sonra saçlarınız eskiye göre daha fazla dökülmez. Kimi kişilerde PRP’nin etkisi geçtiği için saçın dökülme hızı aynı şekilde devam edebilir. PRP’nin pozitif etkisine alışan kişi saçlarının geçmişe göre daha hızlı döküldüğünü düşünebilir.
Saç ekiminden ne kadar sonra PRP uygulanabilir?
Saç ekimi uygulamasından sonrası ekilen köklerin beslenmesi ve kuvvetlenmesi için PRP tedavisi kullanılmaktadır. PRP, saç ekiminden 3 hafta sonra uygulanmaktadır.
PRP uygulamasının yapılmasında sakınca olan kişiler var mı?
PRP uygulaması,Platelet sayısı yetersiz olan hastalar ile kanser hastalarında sakıncalıdır.
Saç PRP kaç seans yapılır?
Kişinin saç problemine göre, sean sayısı değişiklik gösterebilir. Örneğin, 3 – 4 haftada 3 – 5 seans ortalama uygulama olmakla birlikte; kişiye kaç seans gerektiği muayene sonrasında doktor tarafından belirlenir.
Saç PRP etkisini ne zaman gösterir?
Saç PRP’sinde, kişi etkileri üçüncü seansın ardından görmeye başlar. Bu sayede altı ay ile bir yıl arasında uygulamanın olumlu etkilerihissedilir. Uygulamanın oluşan olumlu etkilerinin devamı için yılda bir defa işlemin tekrarlanması gerekir.
Saç Mezoterapisi nedir?
Saç Mezoterapisi uygulamasında, saç için gerekli olan vitamin, mineral ve aminoasit karışımlarının saçlı deriye enjekte edilmesi ile tedavi edilmesidir. Yöntem, saç köklerini besleyen bileşenlerin kolay bir şekilde saçta ulaşmasını sağlıyor.
Mezoterapi nedir?
Mezoterapi, günümüzde dünya genelinde başta saç dökülmesi, cilt yenileme, anti-aging, bölgesel zayıflama, selülit, çatlaklar, lekeler, yara izleri, spor yaralanmaları ile bir çok deri hastalıklarının tedavisinde kullanılıyor.
Mezoterapi tedavisinde hangi etken maddeler kullanılmaktadır?
Mezoterapi; vitamin, mineral, aminoasit gibi enzimlerin tek başına veya karışım halinde derinin orta tabakasına mikroenjeksiyon ile uygulanmasıdır. Uygulamada enjekte edilecek maddeler, kişinin ihtiyaç ve isteklerine uygun olarak belirlenir.
Mezoterapi hangi zamanda yaptırılmalıdır?
Mezoterapi,diğer bir çok tedavi yötemi gibi kişinin ihtiyaç duydugu her zaman uygulanabilir.Mezoterapi’nin yaz aylarında yapılması halinde 1-2 gün güneşten korunmak yeterli olacaktır.
Saç mezoterapisinin faydaları nelerdir?
Saç Mezoterapisi kişinin saç kökleri destekler, enfeksiyonları kurutur,saç derisindeki kan dolaşımının hızını arttırır.Bu sayede saç mezoterapisi uygulanan kişinin saç kökleri canlanır, güçlü, hacimli ve sağlıklı saçlara kavuşması sağlanır.